WIL JE MET IEMAND DELEN OVER JE #METOO ERVARING?

Voor jou als verteller

Het gesprek beginnen over een metoo ervaring kan erg ingewikkeld zijn.  Je kunt overspoeld worden door vragen en twijfels.

Wat vertel je wel? Wat vertel je niet? Hoe zal de ander reageren? Wat wil ik eigenlijk met het gesprek? Ik schaam me en voel me schuldig, mag ik dan wel om hulp vragen?

Ja! Als je slachtoffer bent geweest van seksueel geweld, seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksuele intimidatie, aanranding, sexting of enige andere vorm van ongewenst gedrag en je hebt hier last van – je mag om hulp vragen. Je bent het waard, je mag er zijn en er er zijn mensen die naar je willen luisteren en je misschien kunnen helpen.

Het eerste begin kan als een enorme berg voelen. Om je te helpen het gesprek richting te geven (door de ander een houding aan te reiken), hebben we dit gesprekskaartje ontwikkeld. Als je het met potlood invult, kun je het meerdere malen invullen. Geef hem aan diegene waar je je veilig voelt en met wie je het gesprek wilt aangaan.

We hopen dat het je  je gesteund voelt door ons en het gesprek aan durft te gaan. Want ik kan je uit eigen ervaring vertellen, het praten over je ervaring helpt. Praten is een mooi begin om met de impact van de gebeurtenis om te gaan.

Voor de gesprekspartners

Wil je je gesprekspartner nog meer handreikingen geven hoe die op jou kan reageren als jij gaat vertellen over een #metoo ervaring? De #metoo etiquette geven praktische handreikingen.

Voor relatiepartners

Wil je graag steun en begrip van je relatiepartner voor je verwerkingsproces? De toolkit partnerondersteuning geeft je partner uitgebreide praktische informatie. Zo hoeft diegene niet te raden wat er bij jou speelt en kan zichzelf een houding aanmeten en jou op de meest passende manier steunen.

Bestellen

Wil je deze gesprekskaartjes zelf gaan gebruiken?

Of ben je een hulpverlener en wil je deze kaartjes aan je cliënten aanbieden?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.