Toolkit


DE REIS VAN JULLIE LEVEN

TOOLKIT PARTNERONDERSTEUNING NA SEKSUEEL GEWELD

Als je dit leest, is de kans groot dat iemand van wie je zielsveel houdt, worstelt met de nasleep van een of meerdere traumatische seksuele gebeurtenissen. Het betekent waarschijnlijk ook dat je bereid bent om hierbij te helpen, en dat is van onschatbare waarde. Uit onderzoek blijkt namelijk dat partnerondersteuning van grote invloed is op gezonde verwerking van seksueel geweld.

Voor je lief is het aangaan van dit stuk uit het verleden loodzwaar. Maar ook voor jou zal het heftig zijn. De kans is groot dat je je op een zeker moment zal afvragen of het ooit overgaat, of het beter wordt, en of je ooit je speelse, opgewekte, levenslustige liefje terugkrijgt. Je vraagt je misschien af of het ooit weer wordt zoals vroeger…

Daar kunnen we kort over zijn: JA! Aan de slag gaan met de verwerking van seksueel geweld werkt, en het wordt beter.
En: NEE! Het wordt nooit meer zoals vroeger!

De pijn aangaan verandert je lief. En het verandert jou. En wanneer jullie hier samen doorheen gaan, verandert het ook jullie relatie. Het maakt jullie band sterker, dieper en opener. Met eerlijkheid, liefde en wederzijds respect is het mogelijk om er samen doorheen te komen. Maar dat vraagt wel van jullie allebei serieus aandacht, tijd en ruimte, niet alleen nu, maar ook in de jaren die komen.

In deze toolkit geven jullie handvatten en inspiratie om deze mooie reis samen aan te gaan.

Klik hier als je onze toolkit op je website of platform wilt integreren met een embed code.

“Ik vind het zeer compleet. Er staat zoveel in wat in mijn ervaring van groot belang is, maar dat ook bij deskundigen vaak onderbelicht blijft. Door de combinatie van ervaringsdeskundigheid en algemene kennis van zaken geeft het een totaalbeeld van het thema seksueel geweld. Ik denk dat deze toolkit niet alleen voor partners, maar ook voor slachtoffers/overlevers en voor wetenschappers, therapeuten en beleidsmakers veel kennis, informatie en inzichten bevat. De vorm is heel sterk. Dit omdat de hoofdtekst kort maar krachtig is, zonder veel belangrijke informatie te verliezen.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring, herken ik er zeer veel in. Die herkenning helpt mij en bovendien zet wat je schrijft me ook weer aan het denken over mijzelf in de situatie als partner.”

Ron van ’t Landfilosoof en arts, lid raad van advies van stichting Misbruikt!